در دوراني كه فساد و تباهي ناصر اليدن شاه ، ايران را فراگرفته بود ، مردي از ميان جمعيت مردان اهل عدالت بر خاست تا رايحه طريق ايمان و عدالت را در ميان ايرانيان بپراكند . دوران ناصري را بايد يكي از اعصارخفت آور براي ايران و ايرانيان دانست زيرا با وجود فساد بسيار دردربار ناصر الدين شاه ، در اين دوره وي با انعقاد قراردادهايي ، امتيازات بسيار كلاني را به بيگانگان اعطا مي كند كه همين امر اعتراض بسياري از علما را در پي داشت . يكي از اين امتياز ها واگذاري انحصاري توتون و تنباكو به تالبوت يا در واقع انگلستان بود . اين قرار داد ننگين با فتواي معروف آيت الله ميرزاي بزرگ شيرازي فسخ شد اما اعمال او همچنان ادامه داشت .
ميرزا رضاي كرماني از شاگردان سيد جمال الدين اسد آبادي ( مصلح بزرگ ) در همين زمان به فكر حذف سر منشا فساد ( ناصرالدين شاه ) در جامعه ايران افتاد . او پس از آنكه هفت ماه ونيم در زندان قجري به سر برد با تن مجروح به خارج از كشوررفت و در آنجا تحت مراقبت سيد جمال الدين اسد آبادي قرار گرفت . وي در تاريخ بيست و ششم رجب 1313 ه ق به طرف ايران حركت كرد در حالي كه يك تپانچه پنج لول روسي يه همراه داشت. وي در دوم شوال همان سال وارد شهر ري شد و به ديدار شيخ هادي نجم آبادي شتافت .
شاه كه در همين زمان مشغول تدارك بر گزاري جشن هاي پنجاهمين سال سلطنت خود بود به مرقد حضرت عبدالعظيم حسني مي رود و ميرزاي رضاي كرماني در همان روز شاه را در حرم حضرت عبدالعظيم به ضرب پنج گلوله از پاي در مي آورد اما خود به دست عمال شاه دستگير مي شود . ميرزا رضا كرماني در دوم ربيع الاول 1314 ه . ق توسط دستگاه قاجار در ميدان توپخانه به دار آويخته مي شود و به درجه رفيع شهادت نايل مي آيد .
درگذشت احمد بن علي بيهقي :
درچنين روزي در سال544 هجري قمري علي بيهقي سبزواري يكي از دانشمندان حوزه علوم قرآني درگذشت . وي در بخش علوم قرآني صاحب آثار مختلفي است .
در گذشت ثعلبي :
درچنين روزي در سال616هجري قمري يحيي بن قاسم ثعلبي از مشهور ترين شاعران عرب در گذشت . او در حوزه علوم ديني نيز از سرآمدان روزگار خويش بود .
آخرين كسوف قرن بيستم :
آزمايش نخستين بمب هيدروژني :
شوروي سابق در چنين روزي حتي با داشتن سلاحهاي عد يده دست به آزمايش بمب هيدروژني در سال 1953 ميلادي زد .
تاسيس شوراي موقت دولتي :
پس از آنكه انقلابيون فرانسه در سال 1789 ميلادي كاخ سلطنتي فرانسه رابه اشغال خود در آوردند و يك روز پس از دستگيري لويي شانزدهم ، اين افراد شورايي را با عنوان شوراي موقت انقلاب تاسيس كردند . دانتون و رولن دو تن از انقلابيون بر جسته اين كشور در اين شورا حضور داشتند . شوراي مزبور در نخستين اقدام خود رياست گارد ملي فرانسه راتعيين كرد .
تولد فردريك شارلوت يانگ :
شارلوت يانگ نويسنده انگليسي در چنين روزي در سال 1823 ميلادي به دنيا آمد . آثار وي بيشتر صبغه ديني دارد.
تولد سادي كارنو :
كارنو رييس جمهور فرانسه در قرن نوزدهم ميلادي در چنين روزي در سال 1837 ميلادي ديده به جهان گشود . وي طي سالهاي 1887 تا 1894 در اين كشور حكومت كرد .
تولد كري ژاكوب بوند :
اين شاعر مشهور آمريكايي در چنين روزي در سال 1862 ديده به جهان گشود . "من واقعا تو را دوست دارم" عنوان مهمترين اثر ادبي اوست .
تولد مك ديارميد :
اين شاعر بر جسته اسكاتلندي در چنين روزي در سال 1892 به دنيا آمد . او از نويسندگان و شاعران بر جسته اسكاتلند در نيمه نخست قرن بيستم ميلادي بود . وي را رهبر رنسانس ادبي در اسكاتلند نيز ناميده اند . "اسكاتلندي نا محدود " عنوان مهمترين اثر اوست .
تولد لوييس بوگان :
لوييس بوگان شاعر ، نويسنده و منتقد ادبي آمريكا در چنين روزي در سال 1897 ميلادي به دنيا آمد . وي طي سال هاي 1931 تا 1969 در مجله معتبر ادبي نيويوركر مي نوشت . " خشم خفته" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد الكساندر موزولوف :
اين آهنگساز و مويسيقيدان روسي در چنين روزي در سال 1900 ميلادي ديده به جهان گشود . " باغ وحش" عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .
تولد سر آنگوس ويلسون :
ويلسون نويسنده بر جسته انگليسي در چنين روزي در سال 1913 قدم به عرصه گيتي نهاد . "بوته توت سفيد " عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد آلكس هالي :
هالي نويسنده مشهور آمريكايي در چنين روزي در سال 1921 ميلادي به دنيا آمد. او نويسنده قصه هاي تاريخي و وروايتگر مطالبات سياهان آمريكايي است." ريشه ها" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
تولد آلون ها د ينوت :
هادينوت آهنگساز و موسيقيد ان انگليسي در چنين روزي در سال 1921 ميلادي به دنيا آمد . " فلوريچور" عنوان مهمترين اثر موسيقايي وي است .
تولد ماريليلن فوس ساوان :
اين نويسنده آمريكايي در چنين روزي در سال 1946 ميلادي به دنيا آمد . گفته اند وي داراي بالاترين ميزان هوش ،آي كيو، در زمان خود در جهان بوده است ." گينس" عنوان مهمترين اثر داستاني اوست .
در گذشت جكسون پولاك :
نظر شما